Reklama opracowania środowiskowe, hurtownia herbaty
Dzisiaj jest 18 paź 2021, 1:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 12 paź 2021, 8:31 
Kiper

Rejestracja: 16 maja 2019, 6:21
Posty: 158
Jakie macie sposoby na czyszczenie desek? Chodzi mi tutaj o mocniesjze zapachy takie jak cebula czy ryba. Jak czyszcze deskę ręcznie to nie doczyszczam na tyle aby nie było zapachu.

Jak z kolei czyszczę deskę w zmywrace to się drewniana zaczyna rozklejać.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 paź 2021, 10:03 
Kiper

Rejestracja: 09 kwie 2018, 6:01
Posty: 160
Deski do ryb i do surowego mięsa oraz do drobiu surowego względem HACCP powinno się rozdzielać. Inna do ryb, inna do mięsa a jeszcze inna do warzyw i do drobiu. Drewniane deski polecam tylko do pieczywa ;) Miałam kiedyś same drewniane deski, ale potem z nich zrezygnowałam z uwagi na to, ze nigdy nie czułam aby były w odpowiedni sposob doczyszczone.
Najlepsze są szklane bo są najłatwiejsze w czyszczeniu ale plastikowe też się nadają - chociaz mnie denerwuje to, ze tworzywo łatwo sie rysuje i taka deska po jakimś czasie już dobrze nie wyglada.
Za to szklana jest po prostu nie do zajechania i wyglada dobrze po wielu latach:
htp://bokono.pl/pl/blog/Deska-do-kroj ... -szklana/6
Zresztą na stronie jest kilka porad.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by Bodhistawa