Reklama opracowania środowiskowe, hurtownia herbaty
Dzisiaj jest 17 wrz 2019, 15:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 24 lut 2016, 21:21 
Partner

Rejestracja: 24 lut 2016, 17:47
Posty: 5
Zima ciągle jeszcze trzyma, dobrze więc się rozgrzać przy gorącym kubku czy też filiżance.

Oto nasz przepis na rozgrzewającą herbatę:
Na początek – składniki (dwa kubki herbaty):

2 kubki wody
2 łyżeczki herbaty (bądź więcej, w celu uzyskania mocniejszego naparu)
plaster pomarańczy
plaster cytryny
6 goździków
szczypta cynamonu bądź kawałek cynamonowej kory
cukier (według uznania)

Wyparzamy pomarańczę i cytrynę. Herbatę, goździki i cynamon zalewamy wrzątkiem. Po minucie dodajemy po plastrze pomarańczy i cytryny – mieszamy. Po 2 minutach odsączamy herbatę do kubków.

W naszym sklepie z herbatami dostępne są gotowe mieszanki rozgrzewające.
Tutaj Grzaniec (herbata owocowa): http://www.powolnosc.pl/owocowy-rozgrzewajacy-grzaniec
a tutaj Wigilia (herbata czarna z dodatkami): http://www.powolnosc.pl/herbata-rozgrzewajaca-wigilia

_________________
Zapraszamy do naszego sklepu z herbatami www.powolnosc.pl
Darmowa wysyłka od 30zł


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 10 lut 2017, 9:12 
Zbieracz herbaty

Rejestracja: 21 lis 2012, 22:11
Posty: 17
Lokalizacja: Poznań
Fajny pomysł, taki dość klasyczny i można tez zrobić na zwyklej herbacie jaką ktos tam ma w domu


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 17 lut 2017, 11:09 
Zwijacz herbaty

Rejestracja: 15 paź 2012, 11:39
Posty: 22
mi sie wydaje, ze to jest tak klasyczne jak wszytskie mieszanki winter, magic moments itp. No, ale z własnymi herbatami może być bardziej aromatyczne niż takie klasyczne


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 lut 2017, 14:09 
Zwijacz herbaty

Rejestracja: 13 lut 2017, 16:18
Posty: 38
Lokalizacja: Warszawa
Połączenie takich składników to herbata zimowa dostępna w większości warszawskich restauracji. Szkoda jedynie, że przygotowywana najczęściej z jakiejś podłej torebkowej Sagi lub w najlepszym przypadku Liptona. Zaparzona czasem wiele godzin wcześniej z wymoczonymi przez ten czas ,,szczurami'' w sezonie zimowym sprzedaje się jak świeże bułeczki. Zasadniczo dzięki tym wszystkim dodatkom to nie czuć smaku samej podłej herbaty ale tak to wygląda właśnie w restauracjach. W gastronomii pracuję całe swoje dorosłe życie i nigdy nie spotkałem się jeszcze z innym podejściem do sławetnej zimowej herbatki :(

_________________
Zapraszam na mojego herbacianego bloga :)

https://chatea413168588.wordpress.com/


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by Bodhistawa